Beste reistijd Denver

beste reistijd denverVeel reizigers gebruiken Denver als onderdeel van een rondreis door het noordwesten van Amerika. In de wintermaanden zijn parken als Yellowstone, Grand Teton en Glacier National Park moeilijk begaanbaar of delen ervan zelfs gesloten. De winter is in dat geval dan ook niet de beste reisperiode voor Denver.

Zak je vanuit de hoofdstad van Colorado echter af naar het zuidwesten, in de richting van de woestijn rond Moab en Las Vegas, dan kun je in de winterperiode voordelig uit zijn met goedkope vliegtickets en hotels in Denver. Dus ga je voor de goedkoopste periode, dan is dat de winter.

Beste reistijd: mei tot oktober

Terwijl het in de winter flink kan sneeuwen en vriezen in Denver, daar kan het dankzij de ligging van Denver centraal in de Verenigde Staten in de zomer erg heet worden. Van mei tot en met oktober is het gemiddeld zo’n 20 tot 35 graden, daarmee wordt deze periode als de beste reistijd Denver gezien. Vanzelfsprekend zijn de vakantiemaanden juli en augustus de duurste maanden in Denver. Dit zijn tevens de warmste maanden, waarin het met gemak 35 graden kan worden in Colorado.

Ben je niet gebonden aan het hoogseizoen, plan dan in de omliggende maanden mei, juni, september en oktober een bezoek aan Denver. Ook deze periode is het klimaat in Denver goed en stijgt het kwik al snel richting de 25 a 30 graden. Ideaal voor een stedentrip Denver.

Reisperiode Denver en nationale parken

Slechts weinig mensen zullen alleen Denver bezoeken tijdens hun vakantie. Veel mensen combineren de stad met één van de nationale parken in de omgeving. Houd bij het plannen van een reis naar Denver dus altijd rekening met de beste reistijd voor de parken. Enkele parken in de nabijheid van Denver zijn: Rocky Mountains, Yellowstone, Grand Teton, Glacier, Arches, Canyonlands en Badlands.

Ieder park heeft z’n ideale reisperiode, waarbij je bij sommige parken ook rekening dient te houden met wildlife. De openingstijden zijn per park verschillend. Over het algemeen geldt dat mei tot september de beste reistijd is, waarbij het in de maanden juli en augustus erg druk is in de parken.

beste reisperiode denver