Denver met kinderen: wat doen met het gezin

denver met kinderenOp vakantie naar Denver met kinderen? De stad heeft een ruim aanbod met kindvriendelijke attracties en bezienswaardigheden. De hoofdstad van Colorado ligt aan de voet van de Rocky Mountains en dus ligt het voor de hand om meteen de natuur in te gaan, maar ook in de stad zelf zijn heel veel leuke activiteiten voor gezinnen met kinderen in Denver.

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten voor je vakantie met kids naar Denver. Van leuke uitstapjes en de do’s en don’ts tot de beste hotels om te verblijven met de familie.

Do’s en don’ts met kids in Denver

Ga je met kinderen naar Denver, dan vraagt dat de nodige voorbereiding. Dat begint uiteraard al met de vliegreis. Zodra je die hebt overleefd, is het tijd om de stad te gaan verkennen. De beste tip is dat je niet teveel hooi op je vork moet nemen. Ga je in de zomer op reis, dan dien je rekening te houden met het warme klimaat in Denver. Het kan er behoorlijk heet worden. Zorg er dus voor dat je altijd voldoende drinken bij je hebt. Gelukkig is dat vrijwel overal te koop.

Hoewel de stad een compact centrum heeft, waarbij veel bezienswaardigheden in Denver op loopafstand van elkaar bevinden, is het verstandig om vooraf alvast uit te zoeken waar je naartoe wilt. Er zijn weinig kids die het leuk vinden om in de brandende zon zinloze meters te maken. Gelukkig is het openbaar vervoer in de stad goed verzorgd. Of neem een taxi.

Wat doen in Denver met kinderen?

Parken

Denver wordt ook wel de ‘Gateway to the Rocky Mountains’ genoemd en het is dan ook heel verleidelijk om erop uit te trekken. Gelukkig zijn er in de stad ook veel leuke parken te vinden waar je kinderen heerlijk kunnen spelen. Vooral het grote City Park, maar ook het Confluence Park (zie foto) is erg geschikt voor families.

met kinderen naar denver

Musea

Er zijn meerdere musea in Denver die geschikt zijn voor kinderen. De leukste musea zijn: Denver Museum of Nature & Science, Children’s Museum of Denver, Downtown Aquarium, Denver Firefighters Museum en Colorado Railroad Museum. In ieder museum zijn interactieve tentoonstellingen.

Elitch Gardens Theme & Water Park

Ben je met je kinderen toe aan een beetje actie? Ga dan naar het Elitch Gardens Theme & Water Park. Zoals de naam al doet vermoeden is het een pretpark en waterpark in één. Vergeet dus niet je zwemspullen mee te nemen. Er zijn zowel attracties voor de allerkleinsten als voor tieners. Het grote voordeel: het pretpark bevindt zich in Downtown Denver. Lees hier alles over Elitch Gardens.

denver gezin familie

Denver Zoo

Zijn je kinderen gek van dieren? De meeste dieren vind je in Denver Zoo, de grote dierentuin van de stad, dat zich in het City Park bevindt. Een heerlijke plek om met het hele gezin naartoe te gaan. Kinderen van 2 jaar en jonger hebben gratis toegang.

Fietsen

Als je wat oudere kids hebt, dan is het een leuk idee om met ze te gaan fietsen. Denver beschikt over een openbaar fietsleensysteem. Door de hele stad kun je de huurfietsen van B-cycle uit de automaten halen. Het enige dat je nodig hebt is een creditcard. De fietsen kun je in de buurt van de meeste bezienswaardigheden weer terugzetten.

Kindvriendelijke hotels Denver

Het aanbod met hotels in Denver is groot. Onderstaande top 5 familiehotels hebben faciliteiten voor kinderen en bevinden zich allemaal in of rond het centrum van de stad. De kindvriendelijke attracties zoals op deze pagina beschreven zijn allemaal goed bereikbaar vanuit de hotels. Of bekijk alle familiehotels in Denver en filter op de gezinsvriendelijke accommodaties.

1. Drury Inn & Suites Denver (3* – Stapleton)
2. Hyatt Place Denver Downtown (3* – Lower Downtown)
3. Hampton Inn & Suites Denver-Speer Boulevard (3* – Lower Highland)
4. Hilton Garden Inn Denver (4* – Cherry Creek)
5. Grand Hyatt Denver (4* – Lower Downtown)

Bekijk alle hotels