Wat te doen in Denver?

Wat te doen in Denver? Het is een logische eerste vraag die bij vrijwel alle reizigers op de lippen ligt bij het plannen van de vakantie naar Amerika. Dat Denver de grootste stad van de staat Colorado is, is bekend. En ook dat het een ideale uitvalsbasis is voor een rondreis in dit deel van de Verenigde Staten. Maar hoe en waarmee kun je je nou meerdere dagen in The Mile High City vermaken? Gelukkig heeft de stad tal van attracties.

Leuke dingen om te doen in Denver

Zoals gezegd is Denver de hoofdstad van Colorado en het is een leuke plek om enkele dagen te vertoeven, voordat je de Denver rondreis begint. Of als afsluiter van je vakantie natuurlijk. Denk alleen al aan haar ligging aan de voet van het Rocky Mountains National Park, waar je prachtige dagtochten kunt maken. Of aan de overige parken in Colorado, stuk voor stuk prachtig. Maar ook in Denver zelf is voldoende te doen en beleven. De stad bevindt zich op precies 1 mijl boven zeeniveau, wat de stad de bijnaam Mile High City heeft opgeleverd. Op de trappen van het Colorado State Capitol vindt je de zogenaamde ‘mile high step’, waar je minimaal even op de foto moet.

Omdat er heel veel hotspots in Denver zijn hebben we de activiteiten en bezienswaardigheden opgedeeld. Ben jij op zoek naar leuke musea in Denver, hou je van winkelen, vind je lekker eten belangrijk of wil je een sportwedstrijd bezoeken? Lees hieronder snel meer over de highlights en dingen om te doen in Denver.