Elitch Gardens Theme & Water Park in Denver

elitch gardens denverEr zijn weinig steden in de wereld die kunnen zeggen dat ze zowel een attractiepark als waterpark aan de rand van het centrum hebben. Denver wel. In Elitch Gardens Theme & Water Park kun je niet alleen terecht voor spectaculaire achtbanen, je kunt er ook in je zwembroek van de glijbaan. Een uitstekende combinatie, want tijdens de zomer in Denver kan het erg heet worden.

Elitch Gardens bevindt zich dus zoals gezegd in Downtown Denver. Dat zorgt ervoor dat een ritje in de achtbaan of het reuzenrad een extra dimensie krijgt. Het uitzicht tijdens deze attracties is namelijk geweldig, met de skyline van Denver en de Rocky Mountains als decor. Daarom is een bezoek aan dit pretpark voor iedereen een leuk uitje. Voor als je met kinderen in Denver bent, maar ook als je normaal gesproken helemaal geen fan bent van attractieparken.

Attracties in het pretpark voor jong en oud

Elitch Gardens is groot. Je kunt je met gemak een hele dag in dit pretpark in Denver vermaken. Het is dus handig dat je vooraf al een idee hebt wat je kunt verwachten. Of dat je alvast bedenkt wat je in attractiepark Elitch Gardens wilt zien en doen.

pretpark denverHet pretpark bestaat uit afwisselende attracties. Eén van de eyecatchers is de 76 meter hoge uitkijktoren, vanwaar je een mooi uitzicht over het park en de stad hebt. Een ander hoogtepunt is de Tower of Doom. Deze attractie laat je vanaf een hoogte van 61 meter naar beneden storten. Maar ook liefhebbers van achtbanen zitten hier goed. In onder andere Mind Eraser, Brain Drain en Twister II kunnen adrenalinejunkies hun lol op.

Voor de allerkleinsten zijn er speelhallen, meerdere draaimolens en spectaculaire shows voor het hele gezin.

Wat kan ik in het waterpark verwachten?

Als je denkt dat je in het pretpark alle attracties in Elitch Gardens hebt gezien, dan heb je het mis. Zowel het pretpark als het waterpark bezitten namelijk spectaculaire attracties voor jong en oud. Aan waterglijbanen heeft het park geen gebrek. Glijbanen voor de allerkleinsten en glijbanen waar je alleen met een zwemband vanaf mag. Canonball Falls, Mega Wedgie en de Tube Top zijn enkele pareltjes.

waterpark denver

Elitch Gardens tickets

Tickets voor Elitch Gardens Theme & Water Park koop je het beste online. Omdat het park heel populair is, kan het al vroeg op de dag erg druk zijn bij de kassa’s. Met lange wachttijden tot gevolg. Koop daarom vooraf al je entree ticket voor het park. Het park is bijna het hele jaar geopend. Alleen in de winter sluit het even haar deuren.

Tickets

Hotels Elitch Gardens Denver

Wil je in de buurt van Elitch Gardens Theme & Water Park overnachten? In de omgeving van dit populaire themapark in Denver zijn heel veel hotels te vinden. Hoer kan het ook anders, want het park ligt op steenworp afstand van het centrum. Je vindt hier dus hotelkamers in alle prijsklassen, van goedkoop tot heel duur. Bekijk alle hotels rond Elitch Gardens Theme & Water Park.

Boek nu

Foto’s: ElitchGardens.com