ESTA aanvragen voor Denver

esta aanvragen denverGa je op vakantie naar Amerika, dan moet je sinds 2009 vooraf een ESTA aanvragen. Het ‘Electronic System for Travel Authorisation’ is toen ingevoerd als onderdeel van de strenge controle voor reizigers naar de Verenigde Staten. Met een ESTA is de Amerikaanse regering in staat om een betere screening uit te voeren op mensen die Amerika in willen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een ESTA geen visum, maar slechts een online check waarmee wordt gecontroleerd wie het land in komen.

Moet ik een ESTA aanvragen?

Ja, iedereen die Amerika in wil en onder het Visa Waiver Programme (VWP) valt heeft een ESTA nodig. Staatsburgers van de meeste Europese landen vallen onder het VWP, waaronder inwoners van Nederland en België. Niet alleen toeristen dienen over een geldige ESTA te beschikken, deze regel geldt ook voor zakelijke reizigers. Ook kinderen en baby’s moeten over een ESTA beschikken voor Amerika. Met een geldig paspoort, vliegticket voor de terugreis en een ESTA formulier kun je 90 dagen door de Verenigde Staten reizen.

Reis je vaker naar Amerika, dan hoef je niet iedere keer opnieuw een ESTA aan te vragen. Een ESTA is namelijk 2 jaar geldig. De ESTA dien je dan ook online te bewaren. Pas zodra één van de JA/NEE-vragen in de aanvraag veranderen moet je opnieuw een ESTA aanvragen.

Hoe vraag ik een ESTA aan?

Het is verplicht om online een ESTA aan te vragen. Dit kan iedereen eenvoudig zelf. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een geldig vliegticket (inclusief retourvlucht of doorreis), een paspoort en een creditcard of PayPal. Een aanvraag dient minimaal 72 uur voor vertrek te hebben plaatsgevonden. De kosten voor een ESTA bedragen 14 dollar.

Aanvragen

Meestal ontvang je vrijwel meteen na de aanvraag het geldige ESTA formulier. Bijgevoegd is een referentienummer. Het is aan te raden om dit nummer goed te bewaren, door het bijvoorbeeld ergens te noteren. Mogelijk wordt er op het vliegveld door de douane van de Verenigde Staten om gevraagd. Ook wordt hier op de geldigheid en de einddatum gecontroleerd. Nu gemakkelijk en snel een ESTA aanvragen.

Heb ik naast een ESTA nog meer nodig?

Nee, naast een geldig paspoort, het bevestigde ESTA formulier en het vliegticket naar Denver heb je verder niets meer nodig om Amerika binnen te komen. Ben je in het bezit van een visum, vul dan de formulieren in die het cabinepersoneel in het vliegtuig uitdeelt. Hen kun je uiteraard ook meer over de ESTA vragen.

aanvragen esta denver