Eten en drinken in Denver: van oesters tot bier

eten drinken denverVind je lekker en goed eten belangrijk? Dan bevind je je in Denver in de juiste stad in Amerika. De hoofdstad van Colorado heeft een rijke eetcultuur, beïnvloed door verschillende culturen, waaronder de Mexicaanse. Toprestaurants en hippe diners wisselen steakhouses en fastfood restaurants af. Maar ook op het gebied van drinken heeft Denver naam gemaakt. Met name wat betreft craft beer zit je hier goed. Rond Downtown Denver bevinden zich meerdere bierbrouwerijen.

Typisch Denver eten: oesters

Nee, Denver ligt niet bepaald aan zee. Sterker nog, de Mile High City ligt vrijwel in het midden van het land. En toch staan in veel restaurants in Denver oesters op het menu. De Rocky Mountain oysters hebben echter niets met het vissoort te maken. Het zijn namelijk gefrituurde testikels van stieren. Klinkt vies? Ze zijn wereldberoemd in Denver en omstreken. Vooral tijdens festivals en familiefeesten vinden ze gretig aftrek.

Wil je wel typisch eten uit Denver, maar vind je de Rocky Mountain oesters net wat te veel van het goede? Dan kun je ook gaan voor de steakhouse classics en de eponymous omelette. Of struin in de zomer over één van de farmers markets en kook je eigen maaltje in je appartement in Denver.

Uit eten in Denver

eten restaurants denverMaar wat zijn nou leuke plekken om uit eten te gaan in Denver? Zoals gezegd heeft Denver een rijke eetcultuur. Tijdens een bezoek aan de stad zal je het ene na het andere hippe eettentje tegenkomen. De meeste restaurants vind je in River North (RiNo) en het aangrenzende Five Points. In deze leuke wijken in Denver zijn veel voormalige fabrieken en pakhuizen omgebouwd tot restaurants en bars. Bijvoorbeeld Denver Central Market. In en rond deze food hall vind je heel veel eetgelegenheden, met uiteenlopende thema’s. Maar ook voor craft bierbrouwerijen moet je hier zijn.

Ook upcoming Lower Highland (LoHi) is een wijk waar je je smaakpapillen kunt laten prikkelen. Nieuw is de food hall Avanti Food & Beverage, waar je meerdere restaurants hebt. Met een beetje geluk vind je bij mooi weer nog een plekje op het overdekte dakterras, met prachtig uitzicht over de skyline van Denver. Ook erg leuk voor kinderen!

Voordat RiNo en LoHi van zich lieten horen, kon je je het beste naar Lower Downtown (LoDo) begeven voor een hapje eten. Nog steeds vind je in het hart van de stad veel goede restaurants. Bijvoorbeeld rond het populaire Larimer Square, of in de omgeving van Union Station.

Denver en bier

Denver wordt vaak liefkozend ‘The Napa Valley of Beer’ genoemd. En dat is niet voor niets. Bier en Denver zijn woorden die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Net als in de rest van de Verenigde Staten schieten brouwerijen hier sneller uit de grond dan paddestoelen. Er zijn er inmiddels meer dan 150 in de stad.

bier denverDe bekendste bierbrouwerij van Denver is zonder meer Coors, één van de grootste ter wereld en gevestigd in voorstad Golden. Je kunt hier een rondleiding volgen. Maar er zijn ook heel veel (kleine) lokale brouwerijen. Hop in de Mile High City dan ook zeker even binnen bij een brew pub en proef van het lokale Denver bier. Enkele gerenommeerde lokale brouwerijen zijn Great Divide Brewing Company (Five Points), Wynkoop Brewing Company (Lower Downtown), Denver Beer Co. (Lower Highland) en Blue Moon (River North). Kun je geen keuze maken? Neem dan een kijkje bij de Denver Beer Trail.