Lower Downtown (LoDo) in Denver

lower downtown denverLower Downtown (LoDo) is één van de 78 wijken in Denver en tevens het toeristische hart van de stad. Bezoek je Denver en wil je in een korte tijd zoveel mogelijk bezienswaardigheden van de hoofdstad van Colorado zien? Ga dan naar de wijk Lower Downtown, ook wel Historic District genoemd.

Hoewel het stadshart van Denver meer is dan alleen LoDo, wordt de term LoDo steevast gebruikt om het hele centrum van de stad aan te duiden. Ook wij kleuren bij het benoemen van de highlights van LoDo voor het gemak een klein beetje buiten de lijntjes.

Bezienswaardigheden LoDo

Er is veel te zien en doen in Lower Downtown. Gezien het aantal highlights zou je al met gemak twee a drie dagen kunnen vermaken in dit deel van Denver. Of je nu op zoek bent naar musea of van shoppen houdt, maar ook in het geval van geschiedenis en zelfs een sportwedstrijd. In alle gevallen is LoDo ’the place to be’.

Union Station

Union Station is zonder twijfel het opvallendste gebouw in Lower Downtown Denver. Oorspronkelijk was Union Station niet meer dan een treinstation. Tegenwoordig is het veel meer dan dat. Bezoek de prachtige centrale hal en drink een drankje in één van de cafes. Bij Union Station komen ook alle light rail trams aan.

lodo denver

Eten en drinken

Ben je op zoek naar een leuke plek om te lunchen, te dineren of om gewoon een verfrissend drankje te drinken? Ook dan zit je in Lower Downtown goed. In dit deel van Denver zijn veel goede restaurants te vinden. Vooral rond de 1,5 kilometer lange winkelstraat 16th Street Mall vind je altijd wel een plekje die bij je past.

Sport

De inwoners van de hoofdstad van Colorado weten wat het is om te sporten in heerlijke omstandigheden. Zonnige dagen in overvloed. een populaire plek om te hardlopen is langs de South Platte River. Passief sport kijken is ook mogelijk in Lower Downtown. Honkbalstadion Coors Field, van de Colorado Rockies, ligt namelijk aan de rand van LoDo.

denver lower downtown

Musea

Ben je een liefhebber van cultuur en kunst? Ga dan naar het Museum of Contemporary Art Denver (MCA Denver). In dit museum van hedendaagse kunst vind je werken van lokale kunstenaars, maar ook van internationale sterren. De tentoonstellingen in dit museum wisselen elke paar maanden, dus kijk op de website van het museum voor actuele info.

Shoppen

De 16th Street Mall is al even genoemd. En als je een bezoek aan Denver brengt, dan kun je hier niet om heen. Het is dé winkelstraat van de stad. De straat is 1,5 kilometer lang en als je geen zin hebt om te lopen, dan kun je gebruik maken van de gratis shuttle bus die door de straat rijdt. Shoppen kun je doen in grote ketens en kleine speciaalzaakjes.

winkelen lodo

Larimer Square

Last but not least: Larimer Square. Hoewel de naam doet vermoeden dat je je op een plein bevindt, daar is Larimer Square eigenlijk gewoon een straat. Maar wel een heel bijzondere straat. Het is namelijk één van de oudste straten in Denver en een belangrijke reden waarom LoDo ook wel Historic District wordt genoemd. Je vindt hier voornamelijk restaurants en kleine modezaken.

Hotels in Lower Downtown Denver

Ben je op zoek naar een hotel in Denver en wil je veel hoogtepunten op loopafstand hebben? Dan zit je in Lower Downtown dus goed. Maar ook als je bezienswaardigheden buiten dit deel van de stad wil bezichtigen biedt LoDo tal van mogelijkheden door het uitstekende openbaar vervoer in Denver. Logischerwijs betaal je voor een hotel in LoDo wel wat meer dan in andere delen van de stad, maar de locatie is dat meer dan waard. Bekijk alle hotels in Lower Downtown.

Boek nu