Musea in Denver

Liefhebbers van musea kunnen zich in Denver goed vermaken. De stad beschikt namelijk over enkele topmusea. Het bekendste museum Denver is zonder meer het Denver Art Museum en een must see in Denver. In dit kunstmuseum hangen verschillende topstukken van wereldberoemde schilders als Rembrandt van Rijn. Maar het is vooral bekend vanwege de collectie Native American art, de grootste ter wereld.

Leuk museum Denver

Een ander leuk museum in Denver is het Denver Museum of Nature & Science, waar je meer leert over de kosmos en in het planetarium oog in oog kunt staan met een T-Rex. Dit wetenschapsmuseum staat in het City Park. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over het park, de skyline en de bergen. Ook interessant is het History Colorado Center. Hier zijn het hele jaar interactieve tentoonstellingen te bezoeken, waarin wordt stilgestaan bij het verleden. Ook erg leuk voor kinderen! Ben je met kinderen in Denver, dan is tevens het Children’s Museum of Denver een aanrader.

Een ander museum in Denver die een vermelding verdient is het Buffalo Bill Museum & Grave. Eerstgenoemde bevindt zich in voorstad Golden en is de rustplaats van Buffalo Bill. Vanaf het Observation Deck heb je een waanzinnig mooi uitzicht over de Rocky Mountains. Tot slot het Colorado Railroad Museum, waar de geschiedenis van de spoorwegen in Colorado centraal staat.

Tip!

Weet je nu al dat je veel musea in Denver gaat bezoeken? Dan loont het om een voordeelpas Denver aan te schaffen. Daarmee bespaar je tot 40% op de toegangsprijs aan de kassa bij musea. Bekijk de voordeelpassen.