Openbaar vervoer Denver

openbaar vervoer denverHet openbaar vervoer Denver is uitstekend verzorgd. Ben je in het bezit van een huurauto, dan kun je deze dus gerust laten staan bij je hotel. Het centrum van de stad is bovendien compact en de leukste wijken en bezienswaardigheden bevinden zich in de meeste gevallen op loopafstand van elkaar. Bevindt je hotel of appartement wat verder van downtown Denver, dan kun je dus terugvallen op het openbaar vervoer.

Het ov in Denver wordt verzorgd door de Regional Transportation District (RTD). In de gehele agglomeratie kun je gebruik maken van vervoer per bus, tram en trein.

Tarieven openbaar vervoer Denver

In alle vormen van openbaar vervoer in Denver betaal je vooraf vastgestelde tarieven. De kosten voor vervoer binnen de stadsgrenzen liggen lager dan een rit naar voorsteden als Boulder en Golden. De prijs van een rit hangt verder af van het type kaart dat je in je bezit hebt. Ook voor vervoer van en naar het vliegveld Denver gelden speciale tarieven.

In het ov van Denver kun je kiezen uit verschillende type kaarten, die je in alle vormen van het openbaar vervoer in Denver mag gebruiken. Losse tickets (3-Hour Pass) zijn geldig voor 3 uur. Ben je van plan meer gebruik van het ov te maken? Kies dan voor een Day Pass (dagkaart), waarmee je de hele dag onbeperkt kan reizen. Of koop een oplaadbare MyRide kaart. Dit is een soort ov chipkaart zoals we dat in Nederland kennen.

Tickets voor het openbaar vervoer Denver zijn te koop in de bus (met gepast geld) en op trein- en tramstations.

Kaarten/tickets Prijs (lokaal / regionaal)
3-Hour Pass $3,00 / $5,25 Te gebruiken binnen 3 uur na aanschaf. In de prijs is overstappen naar een ander vervoersmiddel inbegrepen. Niet geldig voor vervoer naar het vliegveld.
Local Day Pass $6,00 24 uur lang onbeperkt gebruik van openbaar vervoer, binnen maximaal 2 zones. Niet geldig naar Denver International Airport. Ingaande vanaf het eerste moment van inchecken.
Regional Day Pass $10,50 24 uur lang onbeperkt gebruik van openbaar vervoer binnen 3 zones, waaronder Denver International Airport. Ingaande vanaf het eerste moment van inchecken.
MyRide Pass $2,80 / $5,05 Met de MyRide smart card betaal je per rit. Je kunt deze kaart opladen op trein- en tramstations. Voor vervoer naar het vliegveld betaal je een toeslag.

Op de website van de Regional Transportation District vind je meer info over de reisschema’s, routes en tarieven van het openbaar vervoer in Denver.

Lightrail in Denver

kaart ov denverWil je veel bezienswaardigheden in Denver bezoeken, dan is railvervoer de handigste en meest gebruiksvriendelijke optie. In Denver wordt railvervoer uitgevoerd door een zogenaamde lightrail, dat bestaat uit twee soorten: trams en regionale treinen (commuter train). Het netwerk van de lightrail bestaat in Denver uit 11 verschillende lijnen, die worden aangeduid met de letters A t/m H, L, R en W. De frequentie van de lightrail treinen is hoog.

Een groot aantal lijnen van de lightrail hebben hun eindpunt bij het historische Union Station, maar de trams en treinen rijden ook door naar wijken en voorsteden van Denver, zoals Boulder, Golden en Aurora. Het is dan ook een erg populair vervoersmiddel om door de stad te reizen. Op de site van de RTD vind je de tijden en routes van alle lightrail lijnen.

Bus

Komt de lightrail niet in de buurt van je hotel in Denver of favoriete attractie? Dan kun je ook gebruik maken van de bus in Denver. In de agglomeratie van Denver zijn meer dan 9000 bushaltes te vinden, dus er is altijd een bus in de nabijheid.

Naast de lokale en regionale bussen zijn er ook gratis bussen in Denver. De gratis shuttlebus MallRide rijdt dwars door de winkelstraat 16th Street en heeft Union Station en Civic Center Station als begin- en eindpunt. Moet je in 18th of 19th Street zijn? Dan kun je gratis met de MetroRide mee. Ook deze bus heeft beide treinstations als begin- en eindpunt. Bekijk alle businformatie op de website van de RTD.

Trein (Amtrak)

Naast de lightrail, die de voorsteden van Denver aandoet, kun je ook met de Amtrak naar Denver reizen. Deze trein, die Denver met de rest van het land verbindt, stopt op het grootste station van Denver: Union Station. Bij de automaten en verkoopbalie op het station kun je een treinticket voor de Amtrak kopen.

Van en naar vliegveld Denver

Om vanaf International Airport Denver op je bestemming te komen kun je uiteraard gebruik maken van taxi’s die af en aan rijden. Of misschien pik je meteen je huurauto vlakbij de luchthaven op. Maar je kunt daarnaast ook kiezen voor het openbaar vervoer. De snelste optie is de lightrail. Kies voor de A Line, die loopt van Union Station naar Denver Airport. Om van en naar Denver International Airport te reizen is de Regional Day Pass de voordeligste optie. Lees meer over van en naar vliegveld Denver.

openbaar vervoer in denver