Parken in Denver

Denver ligt in een omgeving die wordt gedomineerd door indrukwekkende natuur. Van nationale parken zoals de Rocky Mountains tot groene valleien. Maar ook in de stad zelf is geen gebrek aan groen en parken. Sterker nog, zelfs in en rond Downtown Denver is veel groen te vinden. Deze parken bevinden zich veelal in de omgeving van andere bezienswaardigheden in Denver.

Mooiste parken Denver

Het grootste park in Denver is City Park. De kans is groot dat je wel eens een foto vanuit dit park hebt gezien, want het wordt veelvuldig gebruikt om de skyline op de foto te zetten. City Park is een park op zichzelf, want het bevat naast twee meren onder andere de Denver Zoo en het Denver Museum of Nature and Science. Verder vind je er talloze sportvelden, voor tennis, voetbal, honkbal en American football.

Naast City Park zijn er nog meer mooie parken in Denver. Confluence Park is daar één van. De rivier waar in 1858 goud werd gewonnen is tegenwoordig het hart van een mooi aangelegd park. Er zijn talloze attracties, waaronder Downtown Aquarium. Maar ook voor actievelingen is er genoeg vertier. Er ligt voor 135 km aan fietspaden en in het water kun je kajakken of een opblaasbare band huren. Een ander mooi Denver park dat een vermelding verdient is Civic Center Park, aan de voet van het Colorado State Capitol.