Praktische informatie Denver

Denver is veruit de grootste stad van de staat Colorado en is gelegen in het westen van Amerika. De stad zelf heeft nog geen miljoen inwoners, maar met ongeveer 3 miljoen inwoners met de voorsteden meegerekend is het de 17e agglomeratie van de Verenigde Staten. Vanwege de ligging op precies één mijl boven zeeniveau is de bijnaam van de stad ‘The Mile High City’.

Over Denver, Colorado

Hoewel Denver voor Amerikaanse begrippen een gemiddelde stad is, heeft het voor de economie van de Verenigde Staten wel degelijk veel waarde. Dat komt voornamelijk door de toeristen, die Denver gebruiken als hub naar nationale parken als Yellowstone, Glacier, Rocky Mountains en Monument Valley. Met Denver International Airport beschikt het dan ook over één van de drukste luchthavens van het land. Verder is het mogelijk om de hoofdstad van Denver met de trein aan te doen.

Qua bezienswaardigheden heeft de stad enkele topmusea en de geschiedenis van de stad wordt onder andere gedomineerd door goudzoekers. Het was de gold rush in 1858 die ervoor gezorgd heeft dat Denver de stad is zoals we die nu kennen. In het huidige Confluence Park werd daarvoor de basis gelegd.