Sport in Denver

Hoewel Denver niet tot de grootste steden van de Verenigde Staten behoort, heeft de stad wel degelijk een aantal topteams. En dat komt goed uit, want zoals vrijwel alle Amerikanen zijn de inwoners van de Mile High City helemaal gek van sport. Ga je op vakantie naar Denver, bijvoorbeeld als onderdeel van je rondreis door West-Amerika, vergeet dan niet een sportwedstrijd te bezoeken! Sport in Denver is een belevenis op zich.

Sportwedstrijd in Denver bezoeken

In Denver dus geen gebrek aan sport. In alle grote Amerikaanse sporten heeft de stad een team op het allerhoogste niveau: Denver Nuggets (basketbal), Denver Broncos (American football) en Colorado Rockies (honkbal). Zelfs in de MLS (voetbal) is Denver met de Colorado Rapids vertegenwoordigd.

De tak van sport die je kunt bezoeken tijdens je stedentrip in Denver hangt af van de periode wanneer je er bent. De basketbalcompetitie (NBA) duurt bijvoorbeeld grofweg van oktober tot mei, of juni afhankelijk van deelname aan de playoffs. Ook het seizoen van de NFL, het hoogste niveau voor American football, begint pas na de zomer. Ga je in de zomermaanden naar Amerika, dan heb je een grote kans dat je een honkbalwedstrijd van de Rockies in de MLB kunt zien, of een voetbalwedstrijd van de Rapids in de MLS.

Ga je een sportwedstrijd in Denver bezoeken, kijk dan vooraf al even of je online een kaart kunt aanschaffen. Dat voorkomt teleurstellingen. Weet je nog niet zeker of je naar sport in Denver gaat kijken, probeer het dan aan de kassa op de wedstrijddag. Vaak zijn er nog wel een aantal tickets beschikbaar.