Tijdsverschil en tijd Denver

Wat is het tijdsverschil met Denver? Het maakt voor de hoofdstad van Colorado niet uit in welk seizoen je het bezoekt. In alle maanden is er namelijk sprake van tijdsverschil. Als je op vakantie naar Denver gaat, vergeet vooraf dan niet om goed naar het tijdsverschil Denver-Amsterdam en de huidige lokale tijd in Denver te kijken. Daarmee voorkom je niet alleen onaangename verrassingen, het kan er ook voor zorgen dat je een jetlag voorkomt.

Wat is de tijd in Denver?

Hoe laat is het in Denver? Je bent niet de enige die het lastig vindt om het tijdsverschil tussen de verschillende tijdzones uit te rekenen. Als je dit in je achterhoofd houdt komt het goed: als we in Nederland al bezig zijn met het avondeten, dan zitten ze in Denver pas aan het ontbijt. Om het nog makkelijker te maken zie je hieronder de huidige lokale tijd.

De lokale tijd in Denver:

De huidige datum in Denver:

Tijdsverschil Denver en Amsterdam

In Denver is het 8 uur vroeger dan in Amsterdam. De stad bevindt zich in Mountain Time Zone (MT). Net als in Nederland en België wordt de klok in het voorjaar een uur vooruit gezet en in het najaar een uur achteruit. Dat gebeurt in Denver en Nederland echter niet op dezelfde dag, waardoor er zowel tijdens de zomer- als wintertijd een periode slechts 7 uur tijdsverschil is.

Zomertijd
Gedurende de zomertijd, de beste reistijd voor Denver, valt de stad in tijdzone UTC -6. Op de tweede zondag van maart gaat de klok in Denver een uur vooruit. In Nederland gebeurt dat op de laatste zondag van maart, waardoor er deze twee weken slechts 7 uur tijdsverschil is.

Wintertijd
Tijdens de winter, als het klimaat streng is, valt Denver in tijdzone UTC -7. Op de eerste zondag van november wordt de klok in Denver een uur achteruit gezet. In Nederland gebeurt dat al op de laatste zondag in oktober. Dat betekent dat er deze week 7 uur tijdsverschil is.

tijdsverschil denver nederland

Reizen tussen de tijdzones

Vlieg je van Amsterdam naar Denver, of terug, dan kun je last krijgen van een jetlag. Over het algemeen wordt ervaren dat de jetlag sterker is als je van west van oost vliegt. In het geval van een vakantie in Denver heb je dus vooral op de terugreis moeite om te schakelen tussen de tijdzones. Deze 10 tips kunnen je helpen bij het voorkomen van een jetlag:

  1. Ga in de week voor de vlucht iedere dag een uur eerder/later naar bed
  2. Pas je in het vliegtuig direct aan de lokale tijd aan
  3. Drink genoeg water in het vliegtuig om uitdroging te voorkomen
  4. Laat voor en tijdens je vlucht cafeïne en alcohol staan
  5. Blijf bewegen tijdens de vlucht
  6. Eet geen zware kost
  7. Breng op je bestemming veel tijd in de buitenlucht door
  8. Geef niet toe aan de vermoeidheid
  9. Eet veel groenten, fruit en/of supplementen
  10. Geef jezelf de tijd om te acclimatiseren