Top 10 bezienswaardigheden Denver

Iedereen zal z’n eigen top 10 bezienswaardigheden Denver hebben na zijn bezoek aan de Mile High City. Om het je vooraf echter wat makkelijker te maken hebben we de leukste attracties en bezienswaardigheden van Denver verzameld. De stad spreekt namelijk nog niet bij iedereen tot de verbeelding. Hieronder zie je een gevarieerde lijst met highlights die je niet mag overslaan tijdens een vakantie in Denver. Van de beste musea tot de leukste wijken van de hoofdstad van Colorado.

1. LoDo Historic District

bezienswaardigheden denver
Heb je weinig tijd en wil je toch een glimp opvangen van Denver, dan zit je in Downtown Denver goed. Bezoek in ieder geval LoDo Historic District, dat staat voor Lower Downtown. Dit gebied bezit de oudste gebouwen van de stad en ook voor het nachtleven moet je hier zijn. Vooral rond Larimer Square vind je veel saloons en restaurants. In dit gebied vind je daarnaast ook het centraal station.

Lees meer

2. Denver Art Museum

top 10 denver
Denver beschikt over meerdere prachtige musea, maar het Denver Art Museum verdient niet voor niets een plek in ons overzicht met top 10 bezienswaardigheden Denver. Dit museum bestaat uit twee verschillende opvallende gebouwen en heeft een grote collectie met kunst van Native Americans, de oorspronkelijke bewoners van de Verenigde Staten. Ook vind je er hedendaagse kunst. Heb je weinig tijd, maar wil je wel naar een museum, kies dan deze.

3. Colorado State Capitol

denver bezoeken
Denver is de grootste stad van de staat Colorado en het bekendste gebouw van de stad is Colorado State Capitol, in het Civic Center Park. Het Capitol is tevens de belangrijkste plek van Colorado. Aan de westkant van het gebouw, op de trap, vind je de markering waar de stad haar bijnaam aan te danken heeft: de ‘mile high step’ op precies één mijl boven zeeniveau. Een fotomomentje!

4. Sportwedstrijd bezoeken

doen in denver
Amerikanen zijn helemaal gek van sport. Dat merk je al in de stad, waar op ieder moment van de dag naar sport kan worden gekeken in cafés. Maar ook aan de mensen, die niet schromen om dagelijks in clubtenue rond te lopen. Ook in Denver kun je je lol op. Met de Denver Nuggets (basketbal), Denver Broncos (American football), Colorado Rockies (honkbal) en Colorado Rapids (voetbal) bezit het in verschillende takken van sport een team op het hoogste niveau.

Lees meer

5. 16th Street Mall

bezienswaardigheden denver
16th Street Mall is een 1,5 kilometer lange winkelstraat in Downtown en alleen toegankelijk voor voetgangers (de gratis shuttlebus MallRide uitgezonderd). Naast winkels vind je hier tal van leuke restaurants en cafés. Aan het noordeinde van 16th Street Mall gaat de wandelpromenade, via een voetgangersbrug, over in de hippe wijk Lower Highland (LoHi), waar je nog meer restaurants en brew pubs vindt.

6. Red Rocks Park & Amphitheatre

top 10 denver
Het Red Rocks Park & Amphitheatre is één van de meest bijzondere concertlocaties, gelegen op een heuvel buiten Denver. Dit amfitheater is uitgehakt uit de typische rode rotsen van Colorado en heeft wereldberoemde artiesten mogen verwelkomen. Naast het amfitheater is het Red Rocks Park an sich ook een bezoek waard. Ga naar het museum en laat je in het bezoekerscentrum informeren over de wandelroutes. Vanuit het centrum van Denver is het ongeveer 20 a 30 minuten met de auto.

Lees meer

7. Union Station

zien in denver
Union Station is het grootste en belangrijkste treinstation van Denver. Eigenlijk is dit veel meer dan een station alleen. In dit volledig gerestaureerde monumentale pand uit 1914 kun je tegenwoordig ook heerlijk eten en drinken in de tien restaurants. Op zoek naar een bijzonder hotel? In Union Station is ook een hotel gevestigd. Maar uiteraard kun je vanaf hier ook op de Amtrak naar de rest van de Verenigde Staten stappen.

8. History Colorado Center

denver bezienswaardigheden
In het History Colorado Center staat de geschiedenis van de staat Colorado centraal en wordt vooruit gekeken naar de toekomst. Er zijn verschillende exposities over inheemse voorwerpen en je leert er meer over de mijnen in deze staat. Dankzij de speelse invalshoeken is dit museum ook erg leuk voor kinderen. Maak bijvoorbeeld een virtuele rit in een ouderwetse T Ford.

9. Confluence Park

wat doen denver
Ben je na het winkelen of het bezoeken van musea toe aan wat rust, ga dan naar het prachtig aangelegde Confluence Park. In dit park komen de Cherry Creek en South Platte River, wat voor een prachtig decor zorgt. Juist toe aan wat actie, huur dan een kajak of kies voor een rubberen opblaasbare band en laat je stroomafwaarts voeren. Daarnaast zijn er verschillende wandel- en fietsroutes. Niet ver van dit kleine park bevindt zich Elitch Gardens Theme & Water Park.

10. Denver Beer Trail

denver wat doen
Denver is een echte bierstad. Boek bijvoorbeeld een tour in de brouwerij van Coors, één van de grootste biermerken in Amerika dat haar thuisbasis heeft in Denver’s voorstad Golden. Minstens net zo leuk is de Denver Beer Trail, een ‘bierroute’ langs de meer dan 100 brewpubs en brouwerijen waar je kunt proeven van Denver’s lokale (craft) bieren. Ga in ieder geval naar Great Divide Brewing in Downtown. Naast deze brouwerijen kun je in nog veel meer cafes en restaurants terecht voor lokaal bier.

Meer bezienswaardigheden Denver

Naast bovenstaande top 10 met leukste bezienswaardigheden Denver zijn er uiteraard nog veel meer dingen in deze stad te zien en doen. Zie deze lijst dan ook slechts als handig startpunt voor je Denver reis. Verblijf je een langere tijd in Denver of heb je na het zien van deze tien attracties de smaak helemaal te pakken? Bekijk dan het complete overzicht met dingen om te doen in Denver.

Tip!

Weet je nu al dat je veel bezienswaardigheden Denver gaat bezoeken? Dan kun je bij alle attracties een los ticket kopen, maar het is voordeliger om een voordeelpas Denver aan te schaffen. Daarmee bespaar je tot 40% op de toegangsprijs aan de kassa bij topattracties. Bekijk alle voordeelpassen.