Vervoer van en naar vliegveld Denver

transfers vliegveld denverAls je na je lange vlucht naar Amerika aangekomen bent op Denver International Airport (DEN) wil je natuurlijk zo snel mogelijk naar je hotel toe. De snelste optie is in dat geval om één van de taxi’s aan te houden, die meteen voor de terminal staan opgesteld. Het vliegveld bevindt zich op ongeveer 40 kilometer van het centrum van Denver, waardoor een taxirit van Denver Airport naar Downtown met gemak 35 minuten duurt. Zeker in de spits. Het is geen goedkope optie, want een ritje kost ongeveer $55. Dit is een vooraf vastgesteld bedrag en is inclusief de zogenaamde vliegveld toeslag (Flat Rate Charges).

Gelukkig zijn er vanaf Denver Airport ook goedkopere opties om in het centrum van Denver te komen. Het openbaar vervoer in Denver en omgeving is goed verzorgd en wordt uitgevoerd door de Regional Transportation District (RTD). Kies voor de lightrail commuter treinen.

Trein Denver Airport naar centrum

vervoer vliegveld denverHet vliegveld van Denver beschikt over een treinstation met een directe verbinding met Union Station in het centrum van de stad. De lightrail treinen vertrekken vanaf station Denver Airport, dat iets ten zuiden van de Jeppesen Terminal is gevestigd. Het treinstation is onlangs nog volledig vernieuwd.

Je kunt er bijna niet omheen: om in het centrum van Denver te komen kies je voor de University of Colorado A Line. Onderweg naar eindpunt Union Station stopt de trein nog op 6 andere stations. De reisduur is ruim 35 minuten. Op Union Station kun je overstappen op andere lijnen, de bus en Amtrak trein.

Tickets trein naar Downtown Denver

Treintickets kun je eenvoudig in de ticketmachines op station Denver Airport kopen. Voor het ov van en naar het vliegveld betaal je een toeslag. Er zijn verschillende tickets mogelijk, maar het beste kun je een Regional Day Pass kopen. Deze kost $10,50 per persoon en daarmee kun je vanaf het moment van inchecken 24 uur gebruik maken van het openbaar vervoer (bus, tram en trein) in de agglomeratie van Denver.

Tip!

Meer informatie over vervoer van en naar het vliegveld van Denver vind je op de website van Denver Airport. Daar vind je ook informatie over prive transfers vliegveld Denver, mocht je liever niet met het openbaar vervoer of een reguliere taxi reizen. Heb je op het vliegveld een auto gehuurd? Lees dan hoe je bij de autohuur op vliegveld Denver komt.