Wijken en buurten in Denver

De stad Denver telt in totaal 78 officiële wijken (neighborhoods). Alle wijken hebben hun eigen karakter en bezienswaardigheden. Naast de wijken beschikt de stad ook over enkele districts, die officieel niet als wijk worden gerekend, maar vanuit toeristisch oogpunt wel zo worden aangeduid. Het belangrijkste voorbeeld is Lower Downtown Historic District, beter bekend als LoDo.

Leukste wijken Denver

De leukste wijken van Denver bevinden zich allemaal in en rond downtown. Het historische en trendy LoDo, officieel de wijk Union Station, is het toeristische hart van de stad. Naast het winkelgebied, restaurants en nightlife beschikt deze wijk over highlights als het Centraal Station, Confluence Park, honkbalstadion Coors Field en attractiepark Elitch Gardens. Een andere leuke wijk is Five Points, dat samen met River North Arts District (RiNo) één van de snelst groeiende wijken is. Ook qua populariteit zit deze buurt in de lift. Hippe koffietentjes, craft bier brouwerijen en vintage kledingwinkels wisselen elkaar hier in hoog tempo af.

Net als in RiNo stikt het ook in Highland van de boetiekjes, bierbrouwerijen, boekhandels en gezellige restaurants. Dit gebied is door middel van een loopbrug verbonden met LoDo. Leuk om met elkaar te combineren dus. Last but not least: Capitol Hill. De naam van deze wijk in Denver zegt het al, hier vind je de Colorado State Capitol. Op de trappen sta je precies op 1 mijl boven zeeniveau, wat de Denver de bijnaam Mile High City heeft gegeven.