Winkelen in Denver

winkelen denverBen je van plan om te gaan winkelen in Denver? Dan kun je allerlei kanten op. De stad heeft namelijk een gevarieerd aanbod met winkels en winkelgebieden. In Denver winkelen kan zowel in het centrum als in de buitenwijken, bijvoorbeeld in zogenaamde (outlet) malls. Of je nu een dikke portemonnee hebt, of op de kleintjes moet letten. In alle gevallen kun je in Denver heerlijk shoppen.

Winkelen Denver: de beste wijk

In vrijwel alle wijken in Denver zijn meer dan voldoende mogelijkheden om te shoppen. Waar je in de ene wijk vooral op je plek bent voor vintage winkels en kleine boetiekjes, daar ben je in de andere wijk aan het juiste adres als je naar merkkleding van grote (Amerikaanse) ketens op zoek bent.

Het grootste winkelgebied van Denver bevindt zich gewoon in het centrum. De 1,5 kilometer lange winkelstraat 16th Street Mall herbergt vrijwel alle bekende ketens. Dit gebied is alleen toegankelijk voor voetgangers. Uiteraard kun je het shoppen combineren met een hapje eten bij de tientallen restaurants en lunchrooms. Ben je na uren shoppen moe, dan kun je gebruik maken van de gratis shuttle bus die vanaf Union Station door de straat rijdt.

Een voorbeeld van een wijk waar je veel kleine winkeltjes vindt is Highland. Met name rond Highlands Square en Tennyson Street in Lower Highland is de kans groot dat je slaagt.

Rockmount Ranch Wear

shoppen denverJa, een beetje toeristisch is het wel. Maar Rockmount Ranch Wear is tegenwoordig vaste prik bij reizigers die Denver aandoen. In deze winkel kun je je hart ophalen tussen alle cowboy kleding. Van typische hoeden en laarzen, tot geruite overhemden en kleren voor kinderen. Je kunt hier echt alles vinden wat je van een cowboy winkel in het wilde westen mag verwachten. Na een bezoekje aan Rockmount Ranch Wear ben je klaar om The Wild West in te trekken!

Rockmount Ranch Wear bevindt zich in hartje Lower Downtown, aan de Wazee Street.

Denver (outlet) malls: Cherry Creek en meer

Amerika barst van de malls. Ook in Denver zijn een aantal winkelcentra te vinden waar je tientallen, zo niet honderden, grote winkels kunt vinden. Het bekendste en grootste winkelcentrum van Denver is Cherry Creek Shopping Center, iets ten zuidoosten van Lower Downtown. Hier kun je je hart ophalen bij meer dan 150 winkels. Van goedkope winkels als de H&M en Zara, tot exclusieve winkelketens als Gucci, Armani en Ralph Lauren.

Ook aan outlet malls geen gebrek in Denver. Dit zijn winkelgebieden waar grote merken hun kleding voor spotprijzen aanbieden. De grootste outlet mall van Denver is Colorado Mills in het westen van de stad. Onder andere Nike, Calvin Klein, Clarks en Forever 21 hebben hier een vestiging. Vervolg je vanuit Denver via snelweg US-87 je reis naar het noorden, dan kun je in voorstad Thornton stoppen bij Denver Premium Outlets. Neem daarvoor afslag 225.