Red Rocks Park & Amphitheatre in Denver

red rocks park denverHet Red Rocks Park & Amphitheatre is een bijzonder park, gelegen aan de voet van de Rocky Mountains in de staat Colorado. Het park heeft verschillende functies, waaronder enkele fiets- en wandelroutes, maar de grootste publiekstrekker is het prachtige amfitheater. Het is één van de mooiste concertlocaties van de Verenigde Staten. En misschien wel van de hele wereld. Het park bevindt zich op 15 kilometer (ongeveer 20 tot 30 minuten rijden) van Downtown Denver.

Het 640 hectare grote park staat bekend om haar rotsformaties van rood zandsteen. De formaties zijn ruim 290 miljoen jaar geleden gevormd en zijn nog altijd een bezienswaardigheid op zich. De grootste en bekendste rotsen bevinden zich rond het amfitheater. Vanaf de hoger gelegen delen in het Red Rocks Park heb je een prachtig uitzicht op de stad Denver. Het is één van dé hoogtepunten in Denver en omgeving.

Red Rocks Amphitheatre

Zoals gezegd is het Red Rocks Amphitheatre het meest in het oog springende deel van het Red Rocks Park in Denver. Deze bijzondere concertlocatie stamt al uit 1941 en ligt in het hart van het park. De steile tribune, met haar 9525 zitplaatsen en 250 traptreden, is uitgehakt tussen de rotsformaties Creation Rock, Ship Rock en Stage Rock.

In het Red Rocks Amphitheatre hebben honderden concerten plaatsgevonden en nog altijd treden er geregeld artiesten op. En niet de minste namen, want bands als The Beatles, Jimi Hendrix, Mumford & Sons, Neil Young, Coldplay, U2 en OneRepublic hebben allemaal deze bijzondere concertlocatie in Denver aangedaan. In het Visitor Center van Red Rocks Amphitheatre zie je een overzicht van alle optredens door de jaren heen.

red rocks visitor center

Wat zien en doen in Red Rocks Park?

In het Red Rocks Park in Denver kun je het hele jaar door aan verschillende activiteiten deelnemen. Gratis attracties, maar ook activiteiten waarvoor je vooraf tickets moet aanschaffen of je je moet inschrijven. Een overzicht van de highlights en bezienswaardigheden:

Bezoek een concert

Het Red Rocks Amphitheatre is nog altijd het toneel van concerten. Het hele jaar door vinden er optredens plaats. Zowel bands van naam als onbekendere artiesten betreden het grote podium. Het bijwonen van een concert is hoe dan ook een belevenis op zich. Bekijk de concertagenda.

Openluchtbioscoop

Als het Red Rocks Amphitheatre één van de mooiste concertlocaties ter wereld is, dan is het ook één van de mooiste bioscopen ter wereld. In de zomermaanden worden er namelijk geregeld films gedraaid. Is de film niet helemaal naar jouw smaak, dan heb je altijd nog het geweldige uitzicht.

Yoga on the Rocks

hardlopen red rocks denverWaarom de tribune alleen gebruiken om op te zitten als je er ook overheen kunt rennen? De hele dag door werken sportievelingen zich in het zweet op de tribune. Fan van yoga? Neem dan deel aan Yoga on the Rocks. Met zo’n uitzicht krijg je zonder twijfel een extra adrenalinekick.

Hiking en biking

Het theater mag dan wel de meeste aandacht opeisen, ook buiten deze concertlocatie is genoeg te zien en doen. In het Red Rocks Park zijn namelijk meerdere wandel- en fietsroutes uitgezet. Leer tijdens het hiken over de geschiedenis van deze locatie. De routes kun je opvragen in het Visitor Center.

Red Rocks Trading Post

Aan de voet van het amfitheater bevindt zich de red Rocks Trading Post. In dit historische gebouw kun je shoppen in de souvenirwinkel, maar de meeste aandacht gaat uit naar het Colorado Music Hall of Fame museum, dat in het gebouw gevestigd is.

Geniet van het uitzicht

Vindt er geen activiteit plaats in het park of amfitheater, dan wel een concert of yoga? Alleen voor het uitzicht zou je al een kijkje moeten nemen. De bovenste rij van de tribune bevindt zich op 1965 meter boven zeeniveau en het uitzicht in de richting van Denver is dan ook fenomenaal.

red rocks amfitheater

Red Rocks Park in Denver bezoeken

Staat er tijdens jouw bezoek aan Denver niets op het programma in het Red Rocks Park? Geen probleem, want het park en amfitheater zijn ook zonder activiteiten meer dan een bezoek waard. De toegang tot het park is gratis, met uitzondering van dagen waarop een concert plaatsvindt. De poorten openen 1 uur voor zonsopkomst en sluiten 1 uur na zonsondergang.

Wil je echt alles te weten komen over Red Rocks Park en het amfitheater? Het is mogelijk om vanuit Denver met een tour mee te gaan, onder begeleiding van een ervaren gids. Boek de 4 uur durende verkenningstocht.

Meer info en tarieven