Klimaat & weer Denver

klimaat weer denverDenver ligt op een hoogte van precies 1 mijl en dat is terug te zien in de temperatuur. ‘The Mile High City’, zoals de bijnaam van de stad luidt, kent een vierseizoenen klimaat. De zomers zijn er erg warm, waarbij extreem warme dagen niet uitgesloten zijn. De winters zijn daarentegen erg koud. Ga je op reis naar de hoofdstad van Colorado, neem dan eerst even de beste reistijd Denver in acht.

Temperatuur Denver

Vanwege de ligging aan de voet van de Rocky Mountains kan de temperatuur in Denver van dag tot dag sterk verschillen. Neerslag valt er gedurende het jaar echter weinig. Dat komt door de combinatie van het steppe- en continentale klimaat in de stad en haar omgeving. Het aantal zonuren in de stad is vrijwel het gehele jaar hoog. Met name in de zomermaanden kan de temperatuur snel oplopen, waarbij juli en augustus de heetste maanden zijn. In tegenstelling tot de zomer daalt het kwik in de winter juist tot onder het vriespunt. Een stad van extremen dus. Dit is de gemiddelde temperatuur in Denver, inclusief de temperatuur op grote hoogte in de Rocky Mountains:

temperatuur denver

Weer Denver tijdens de zomer

De zomer in Denver wordt gekenmerkt door warme tropische dagen, met gemiddelde temperaturen boven de 30 graden. Al vanaf mei tikt de thermometer bijna dagelijks de 20 graden aan, met uitschieters naar boven. In juni en juli heeft Denver de meeste zonuren. Dankzij de hoogte waar de stad zich bevindt, kan het weer in Denver ook snel omslaan in de zomer. Hoewel er weinig neerslag valt, is een onweersbui niet uitgesloten.

Denver in de winter: koud

Terwijl het weer in Denver in de zomer zonnig en warm is, daar is het klimaat in de winter streng. Sneeuw en een temperatuur onder het vriespunt treft dan de inwoners van Denver. Met name in december, januari en februari is het koud. Tijdens de wintermaanden heeft de hoofdstad van Colorado ieder jaar te maken met uitschieters naar -20 graden of zelfs kouder.

Tip!

Ben je tijdens je rondreis in Denver niet gebonden aan het hoogseizoen? Ga dan juist buiten de zomermaanden op vakantie naar Denver. De prijzen voor hotels in Denver liggen lager. Ook stunten veel luchtvaartmaatschappijen dan met goedkope vliegtickets naar Denver.